Düğün Yahnisi

                                                            Düğün Yahnisi


Malzemeler 
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su


Yemeğin Tarifi   
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri