Fransız Soğan Çorbası
Malzemeler :
* 125 ml Et Suyu
* 4-5 Adet Soğan
* 1 Kahve Fincanı Un
* 2 Fincan Kırmız Şarap
* 2 Yemek Kaşığı Soya Sosu
* 50 Gr Tereyağı
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 2 Diş Ezilmiş Sarımsak
* 1 Kahve Fincanı Parmesan Peynir
* 1 Adet Kesme Şeker
Tarifi :
Öncelikle soğanlar soyulur ve salataya hazırlanır gibi doğranır.
Doğrarken ince ince doğramakta yarar vardır ki çabuk kavrulabilsin.
Ocağın altı yakılır. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur. Bunun sebebi tereyağının çabuk yanmasını sıvı yağla hafifleştirmektir. Soğan uzun süre kavrulacağı için çabuk yanabilir.
Yağlar ateşte eridikten sonra soğanlar tencereye konur. 20 dakika kadar sote olması gerekir. Yanmadan pembeleşinceye kadar yumuşaması beklenir. Soğanlar yumuşadıktan sonra 1 fincan un ilave edilir ve birlikte kavrulmaya devam edilir. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra diğer malzemeler eklenebilir.
Soya sosu, şarap ve et suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Çorba 20 dakika sonra servise hazır halde olacaktır.
Ocağın altı yakılır. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur. Bunun sebebi tereyağının çabuk yanmasını sıvı yağla hafifleştirmektir. Soğan uzun süre kavrulacağı için çabuk yanabilir.
Yağlar ateşte eridikten sonra soğanlar tencereye konur. 20 dakika kadar sote olması gerekir. Yanmadan pembeleşinceye kadar yumuşaması beklenir. Soğanlar yumuşadıktan sonra 1 fincan un ilave edilir ve birlikte kavrulmaya devam edilir. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra diğer malzemeler eklenebilir.
Soya sosu, şarap ve et suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Çorba 20 dakika sonra servise hazır halde olacaktır.
Çorba piştikten sonra bir toprak kaba konur. İçine sarımsaklı ve peynirli ekmek atılır. Ardından 2-3 dakika kadar fırına verilir. Fırından çıkartılan çorba servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder