Arnavut Ciğeri

Malzemeler :

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 15 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı :
Patatesler soyulur küp küp doğranır. Biraz tuzlanıp sıvı yağda kızartılır. Ciğer güzelce yıkanır süzülür. Ciğerler unlanır, fazla unlar silkelenir. Ciğerler kurutmadan ara ara karıştırılarak kızartılır. Kızaran ciğer ve patatesler ayrı bir kapta  karıştırılır. Soğan piyazlık doğranır. Maydanozlar ince kıyılır. Tuz ve sumakla karıştırılır. Servis tabağına yayılır. Üzerine ciğer ve patatesler karıştırılmış halde dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.


Facebook tan Takip Etmek İçin Tıklayınız
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

3 yorum:

  1. Eline sağlık canım, çok güzel gözüküyor. Benzer yemek tariflerini bende kendi sitemde paylaşıyorum, ziyaret etmeyi unutma lütfen. :) Yemek Uzmanı

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar için oldukça zengin besinlere sahip ciğerler hastalıklara karşı insanları dirençli zinde ve güçlü tutar d vitamini demir vitamini gibi bağışıklık güçlendirici özellikleri vardır sakatat ürünleri arasında en kıymetli değerli ürünler dana ciğeri ve kuzu ciğeri dir ben bir Toptan Dana Kuzu Ciğeri  pazarlamacısı olarak insanlara dana ve kuzu ciğeri yetiştirmekte zorlandığımızı söyleyebilirim tabiki güvenilir bilinen tanınan yerlerden almakta herzaman fayda var bu mahretli lezzetleri sunduğunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Dana ciger denilince ilk akla güçlendirici etkisi ve vitamin protein gelir ve kansızlığa bire birdir kansızlık sorunun da dalak ile birlikte yendiğin de vücudunuzun kanlanmaya başladığını ve ısınmaya başladığınızı farkedeceksiniz.

    YanıtlaSil

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri