Malzemeler :
1. 1 su bardağı aşurelik buğday
2. Yarım su bardağı nohut
3. 1 kg yoğurt
4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
5. 3 su bardağı su
6. 1 tatlı kaşığı tuz
7. 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı :
Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ılık suyla ıslatıyoruz. Sabah sularını değiştirip ayrı ayrı haşlıyoruz. Pişince süzüp soğumaya bırakıyoruz. Geniş bir karıştırma kabında yoğurdu 3 su bardağı su ile çırpıyoruz. Haşlanmış nohut ve buğdayı da ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve naneyi de ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini pul biber ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder