Ayran Çorbası


Malzemeler :
1. 1 su bardağı aşurelik buğday
2. Yarım su bardağı nohut
3. 1 kg yoğurt
4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
5. 3 su bardağı su
6. 1 tatlı kaşığı tuz
7. 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı :
Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ılık suyla ıslatıyoruz. Sabah sularını değiştirip ayrı ayrı haşlıyoruz. Pişince süzüp soğumaya bırakıyoruz. Geniş bir karıştırma kabında yoğurdu  3 su bardağı su ile çırpıyoruz. Haşlanmış nohut ve buğdayı da ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve naneyi de ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini pul biber ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri