Malzemeler :
1. 500 gram mantar
2. 100 gram krema
3. 4 yemek kaşığı un
4. Yarım çay bardağı sıvı yağ
5. 6 su bardağı su
6. Yarım fincan süt
7. 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Tencerede yağı kızdırıyoruz. Kızgın yağa unu ekleyip kokusu gidene kadar kavuruyoruz. 6 su bardağı soğuk suyu karıştırarak tencereye alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Mantarları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Ayrı bir tencerede 5-10 dk haşlayıp süzüyoruz. Haşlanmış mantarları kaynayan diğer tencereye ekliyoruz. Kremayı yarım fincan sütle çırpıp çorbamıza ekliyoruz. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder