Çerkez Tavuğu



Malzemeler :


  1. 100 Gr Süt
  2.  3 Dilim Tost Ekmeği
  3. 50 Gr Ceviz
  4. 20 Gr Tavuk Suyu
  5. 2 Diş Sarımsak
  6. Tereyağı
  7. 2 Gr Tuz
  8. 2 Gr Kimyon
  9. Kırmızı Toz Biber
  10. Haşlanmış Tavuk


Tarifi :

Çerkez tavuğu yapmak için, tavuklar küp küp doğranabilir ya da ince şekilde ayıklanabilir. Bu sizin isteğinize bağlıdır. 

Tavuk derin bir kaba konur. Ardından ekmek içleri ilave edilir. Üzerine ceviz dökülür. Bir tutam tuz, ince şekilde doğranmış sarımsak, kimyon ve çok az bir miktar tavuk suyu ilave edilir. Ilık süt de eklendikten sonra karıştırılır. Çok sulu olmamasına dikkat edilmelidir.


Servis :

Çerkez tavuğu bir tabağa dökülür. Dekor için, içerisine kırmızı toz biber ilave edilmiş tereyağı, çerkez tavuğunun üzerine eklenir.Tane cevizler de isteğe bağlı olarak tavuğun üzerine konulabilir. Yeşilliklerle de süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri