Malzemeler :
- 100 Gr Süt
- 3 Dilim Tost Ekmeği
- 50 Gr Ceviz
- 20 Gr Tavuk Suyu
- 2 Diş Sarımsak
- Tereyağı
- 2 Gr Tuz
- 2 Gr Kimyon
- Kırmızı Toz Biber
- Haşlanmış Tavuk
Tarifi :
Çerkez tavuğu yapmak için, tavuklar küp küp doğranabilir ya da ince şekilde ayıklanabilir. Bu sizin isteğinize bağlıdır.
Tavuk derin bir kaba konur. Ardından ekmek içleri ilave edilir. Üzerine ceviz dökülür. Bir tutam tuz, ince şekilde doğranmış sarımsak, kimyon ve çok az bir miktar tavuk suyu ilave edilir. Ilık süt de eklendikten sonra karıştırılır. Çok sulu olmamasına dikkat edilmelidir.
Servis :
Çerkez tavuğu bir tabağa dökülür. Dekor için, içerisine kırmızı toz biber ilave edilmiş tereyağı, çerkez tavuğunun üzerine eklenir.Tane cevizler de isteğe bağlı olarak tavuğun üzerine konulabilir. Yeşilliklerle de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder