Malzemeler :
- 100 Gr Ceviz
- Yarım Kaşık Acı Sos
- 1 Adet Yedikule Marul
- 1 Kaçık Sweet Chill Sos
- 1 Kaşık Keçiboynuzu Pekmezi
- 1.5 Kaşık Biber Salçası
- 1.5 Kaşık Nar Ekşisi
- Frenk Maydonoz
- Su
Tarifi :
Muhammara yapımına temel malzeme olan cevizle başlanır. Ceviz derin bir kaba dökülür.
Daha sonra 1,5 kaşık salça üzerine ilave edilir. Ardından 1 kaşık sweet chilli tatlı ekşi sosu ilave edilir. Yarım kaşık acı sos, keçiboynuzu pekmezi, nar ekşisi ayrı ayrı kaba ilave edilir. Ardından karıştırılır. Mikserle karıştırmamak gerekir, çünkü ceviz daha çok inceldiği zaman püre halini alır.
Muhammara servise hazır hale gelmiştir.
Servisi :
Muhammara çukur bir tabağın içerisine dökülür. Bu şekilde görüntü olarak güzel gözükmektedir. Yanına dekor olarak marul ve frenk maydanoz konur. Üstüne de ceviz yerleştirilir.
Muhammara servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder