Narlı Patlıcan Ezme
Malzemeler :
- 100 Gr Süzme Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Adet Patlıcan
- 2 Gr Tuz
- 5 Gr Nar
- 1 Yaprak Marul
Tarifi :
Közlenmiş patlıcan soyulduktan sonra, soğuk suya daldırılır. Ardından ince ince doğranır.
Sonrasında süzme yoğurt bir kaba dökülür. El ile çırparak yumuşatılır. Patlıcanlar içerisine ilave edilir. Üzerine ince ince doğranmış sarımsak ve bir tutam tuz eklenir. Ardından karıştırılır.
Servis :
Karıştırılan patlıcan ezmesi çukur bir tabağa dökülür. Üzerine nar ilave edilir. Frenk maydanoz ve marulla beraber süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder