Fırın Sütlaç
Malzemeler :
* 5 Su Bardağı Süt
* 1/2 Su Bardağı Pirinç
* 1 Su Bardağı Toz Şeker
* 1 Çorba Kaşığı Nişasta
* 1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
* 1 Çay Kaşığı Vanilya
* 1/2 Çay Kaşığı Ufalanmış
Damla Sakızı
Tarifi :
1. Adım
Pirinci hazırlayın
Pirinci, 6 saat önceden suda bekletin. Kullanacağınız zaman, az miktardaki suda haşlayın.
2. Adım
Sütü kaynatın
Tencereyi ateşe koyup, sütü ekleyin. Vanilyayı, damla sakızını ve şekeri ilave edip karıştırın.
3. Adım
Pirinç unu ve nişasta ekleyin
Bir
kaba, pirinç ununu ve nişastayı koyup karıştırın. Üzerine biraz su
ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt kaynamaya başladığı zaman sürekli
karıştırarak, yavaşça karışımı ekleyin.
5. Adım
Kaselere koyun
Fırına
vereceğiniz kaseleri derin bir tepsiye yerleştirin. Sütlacı kaselere
doldurun. Sütlacın üstü kızarırken içinin çok pişmesini engellemek için,
tepsiye bir miktar su koyun.
6. Adım
Fırına verin
Sütlaçları fırına sürün ve üstleri kızarana kadar yaklaşık 3 ila 5 dakika arasında pişirin.
Sütlaçları, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder