Çilek Şuruplu Lor Dolaması
Malzemeler :
* 4 Yaprak Baklavalık Yufka
* 6 Fincan Eritilmiş Tereyağı
* 4 Fincan Tatlı Lor
* 4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* Çilek
* 4 Çay Bardağı Toz Şeker
Tarifi :
Şurubu hazırlayın
Çilekleri bir tencereye koyup üzerine toz şeker ekleyin. Kısık ateşte, şurup kıvamına gelene kadar pişirin ve çilekleri ayırın.
2. Adım
Yufkaları hazırlayın
Yufkaların
yarısına eritilmiş tereyağını sürüp katlayın. Tümüne tekrar tereyağı
sürdükten sonra, kenarına yaklaşık 4 cm uzunluğunda 5-6 kesik atın.
3. Adım
Peyniri koyun
Yufkaların alt kısmına lor peynirini koyup, üzerine toz şeker serpin.
4. Adım
Yufkayı katlayın
Peynirin
bulunduğu kısımları bir tur dolayın ve tekrar tereyağı sürün. Bu işlemi
yufkanın kestiğiniz bölümüne gelene kadar tekrarlayın. Yufkayı bu sefer
yandan dolayarak katlayın ve tepsiye dizin.
5. Adım
Fırına verin
Tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına verin. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder