Çilek Şuruplu Lor Dolaması

Çilek Şuruplu Lor Dolaması


Malzemeler : 

* 4 Yaprak Baklavalık Yufka
* 6 Fincan Eritilmiş Tereyağı
* 4 Fincan Tatlı Lor
* 4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* Çilek
*  4 Çay Bardağı Toz Şeker


Tarifi :
Şurubu hazırlayın
Çilekleri bir tencereye koyup üzerine toz şeker ekleyin. Kısık ateşte, şurup kıvamına gelene kadar pişirin ve çilekleri ayırın.
2. Adım
Yufkaları hazırlayın
Yufkaların yarısına eritilmiş tereyağını sürüp katlayın. Tümüne tekrar tereyağı sürdükten sonra, kenarına yaklaşık 4 cm uzunluğunda 5-6 kesik atın.
3. Adım
Peyniri koyun
Yufkaların alt kısmına lor peynirini koyup, üzerine toz şeker serpin.
4. Adım
Yufkayı katlayın
Peynirin bulunduğu kısımları bir tur dolayın ve tekrar tereyağı sürün. Bu işlemi yufkanın kestiğiniz bölümüne gelene kadar tekrarlayın. Yufkayı bu sefer yandan dolayarak katlayın ve tepsiye dizin.
5. Adım
Fırına verin
Tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına verin. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.
6. Adım
Servis edin
Dolamaları tabaklara koyduktan sonra, üzerlerine hazırladığınız şerbetten dökün. Pişmiş çileklerle süsleyerek de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri