Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerpare Tatlısı


Malzemeler :

* 2 Su Bardağı Un
* 3 Çorba Kaşığı Margarin
* 2.5 Fincan Pudra Şekeri
* 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
* 2.5 Yemek Kaşığı İrmik
* 1 Adet Yumurta
* 1 Kahve Fincanı Badem
* 2 Su Bardağı Toz Şeker
* 2 Su Bardağı Su

Tarifi :
Şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynaması için ocağa bırakın.
2. Adım
Malzemeleri karıştırın
Unu, eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu ve irmiği bir kaba koyun. Üzerine yumurtayı da kırıp karıştırın ve yoğurun.
İPUCU
Karıştırma işlemini mikser kullanarak da yapabilirsiniz. Ancak mikser hamuru sertleştireceği için elle karıştırmanız daha iyi sonuç verecektir.
3. Adım
Şekil verin
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
4. Adım
Bademleri koyun
Her parçanın üzerine birer badem koyup bastırın.
5. Adım
Fırına verin
Tepsiyi, önceden 120 derecede ısıtılmış fırına sürüp 5 dakika pişirin. Fırının derecesini 170'e yükseltip hamurun üstü altın sarısı olana kadar pişirmeye devam edin.
6. Adım
Şerbeti dökün
Daha önceden soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine dökün ve şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin.
Tatlılar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
 Afiyet olsun.
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri