Şekerpare Tatlısı
Malzemeler :
* 2 Su Bardağı Un
* 3 Çorba Kaşığı Margarin
* 2.5 Fincan Pudra Şekeri
* 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
* 2.5 Yemek Kaşığı İrmik
* 1 Adet Yumurta
* 1 Kahve Fincanı Badem
* 2 Su Bardağı Toz Şeker
* 2 Su Bardağı Su
Tarifi :
Şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynaması için ocağa bırakın.
2. Adım
Malzemeleri karıştırın
Unu,
eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu ve irmiği bir kaba
koyun. Üzerine yumurtayı da kırıp karıştırın ve yoğurun.
İPUCU
Karıştırma
işlemini mikser kullanarak da yapabilirsiniz. Ancak mikser hamuru
sertleştireceği için elle karıştırmanız daha iyi sonuç verecektir.
3. Adım
Şekil verin
Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
4. Adım
Bademleri koyun
Her parçanın üzerine birer badem koyup bastırın.
6. Adım
Şerbeti dökün
Daha önceden soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine dökün ve şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin.
Tatlılar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder