Tulumba Tatlısı
Malzemeler :
* 3 Bardak Su
* 2.5 Su Bardağı Un
* 3 Adet Yumurta
* 100Gr Tereyağı
* 1 Yemek Kaşığı Nişasta
* 2-3 Yemek Kaşığı İrmik
* 1 Tatlı Kaşığı Şeker
* Sıkma Torbası
Şerbeti İçin :
* 4.5 Su Bardağı Şeker
* 4 Bardak Su
* 1 Yemek Kaşığı L. Suyu
Tarifi :
Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyun ve şeker eriyene kadar
karıştırıp kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon
suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın. Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin. Sonra nişasta ve irmiği ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve küçük küçük sıkıp yağın içine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan çıkarıp soğuyan şerbete daldırıp çıkarın.
Afiyet olsun.
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın. Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin. Sonra nişasta ve irmiği ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve küçük küçük sıkıp yağın içine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan çıkarıp soğuyan şerbete daldırıp çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder