İç Pilavı

İç Pilavı


Malzemeler :

* 500 gr Pirinç
* 160 gr Tereyağı
* 75 gr Soğan
* 1 Çay Kaşığı Çam Fıstığı
* 1 Tutam Tuz
* 1 Tutam Karabiber
* 1 Tutam Yenibahar
* 1 Tutam Tarçın


Tarifi :
 
Bir tencerede, 6 kaşık tereyağında, çam fıstığı ve küp küp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Önceden yıkayıp, suda bekletmiş olduğunuz pirinci bu karışıma ilave ederek, kavurmaya devam edin.

Tüm baharatları; karabiber, tarçın, yenibahar, sapları ayıklanmış siyah üzüm, tuz, toz şeker ve 3 bardak suyu ilave edip karıştırın.

Önce kuvvetli, daha sonra orta ateşte pişirin.

Suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.
 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri