İç Pilavı
Malzemeler :
* 500 gr Pirinç
* 160 gr Tereyağı
* 75 gr Soğan
* 1 Çay Kaşığı Çam Fıstığı
* 1 Tutam Tuz
* 1 Tutam Karabiber
* 1 Tutam Yenibahar
* 1 Tutam Tarçın
Tarifi :
Bir tencerede, 6 kaşık tereyağında, çam fıstığı ve küp küp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Önceden yıkayıp, suda bekletmiş olduğunuz pirinci bu karışıma ilave ederek, kavurmaya devam edin.
Tüm baharatları; karabiber, tarçın, yenibahar, sapları ayıklanmış siyah üzüm, tuz, toz şeker ve 3 bardak suyu ilave edip karıştırın.
Önce kuvvetli, daha sonra orta ateşte pişirin.
Suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Önceden yıkayıp, suda bekletmiş olduğunuz pirinci bu karışıma ilave ederek, kavurmaya devam edin.
Tüm baharatları; karabiber, tarçın, yenibahar, sapları ayıklanmış siyah üzüm, tuz, toz şeker ve 3 bardak suyu ilave edip karıştırın.
Önce kuvvetli, daha sonra orta ateşte pişirin.
Suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder