Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav
Malzemeler :
 
* Patlıcan
* Pirinç
* Tereyağı
* Ayçiçek Yağı
* Dereotu
* Tuz
* Su
Tarifi :

Pirinci suda bekletin
Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin.
2. Adım
Patlıcanları doğrayın
Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp, acılığının gitmesi için tuzlayın. Dereotunu ince ince kıyın.
3. Adım
Pirinci ve patlıcanları yıkayın
Sıcak tuzlu suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp suyunu süzün. Aynı şekilde, tuzda beklettiğiniz patlıcanları da yıkayın.
4. Adım
Patlıcanları kızartın
Tavaya yağ koyup patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları, üzerine kağıt havlu yerleştirdiğiniz bir tabağa alın.
İPUCU
Kağıt havlu patlıcandaki fazla yağı alarak, pilavın daha hafif olmasını sağlar.
5. Adım
Pirinci kavurun
Tereyağını tencereye koyun. Yağ kızdıktan sonra pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun.
6. Adım
Patlıcanları ekleyin
Tuz, karabiber ve patlıcanları ilave edin. Kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, pilavın üstü göz göz olana kadar pişirin.
7. Adım
Kağıt havlu yerleştirin
Tencerenin üstüne kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
8. Adım
Pilavı dinlenmeye bırakın
Pilavın pişmesi tamamlanınca içine bir miktar dereotu serpin. Kapağı kapalı halde 20 dakika dinlendirin.
Patlıcanlı pilavınız servise hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri