Mantarlı Et Sote

Malzemeler :

  • 750 gram dana kuşbaşı
  • 500 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 11 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı :
Etleri yıkayıp düdüklü tencerede 25 dakika haşlayın.Kuru soğan, domates ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsakları soyup doğrayın. Mantarları da yıkayıp doğrayın. Mantarlar kararmasın diye limonlu suda bekletin. Etleri başka bir tencereye 1 kepçe et suyu ile alın. Suyunu çektikten sonra margarin ve sıvı yağı ekleyip kavurun. Soğan ve biberi ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin. Mantar, domates ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra sarımsak ve baharatları ekleyin. Bir bardak sıcak su veya etleri haşladığınız et suyundan bir bardak su ekleyin. 25 dakika kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.


Facebook Sayfamızı Takip Etmek için Lutfen Tıklayın

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri