- 250 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet közlenmiş kemer patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 fincan rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Etleri yağda kavuruyoruz. Soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domatesleri ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Beğendi Hazırlanışı :
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Yağda unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Tuz, karabiber ve kaşarı ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Çukur kısmına etli harcı dolduruyoruz. Afiyet olsun.
Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder