Nohutlu Pilav


Nohutlu Pilav

Malzemeler : 

*  2 Su Bardağı Pirinç
*  1 Bardak Haşlanmış Nohut
*  3 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Tutam Tuz


Tarifi :
 Pirinci soğuk suyun altında bir kere yıkayın. Yıkadıktan sonra tencereyi ısıtın ve içerisine yağı ekleyin. Arzu ederseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Vaktiniz müsaitse pirincinizi geceden sıcak suyla ıslatabilirsiniz. Böylelikle pişirme süresini kısaltmış olursunuz.

Tereyağı eridikten sonra, tencerenin içerisine yıkanan pirinçleri dökün ve kavurun.

Nohutlu pilav yapımında, konserve nohut kullanırsanız, nohutu önceden haşlamak zorunda kalmaz ve vakit kazanırsınız. Konserve nohut kullanılacağı zaman, soğuk suda mutlaka 1 kere yıkanmalıdır.


Pirinçleri iyice kavurduktan sonra, üzerine sıcak su dökün, ardından tuz ve nohut ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın.

Pilav piştikten sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bunun için temiz bir mutfak bezi kullanın, tencerenin üzerini örtün.

Nohutlu pilavımız servise hazır.

Afiyet olsun. 


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri