Malzemeler :
1. 1 adet tavuk göğsü
2. 2 yemek kaşığı domates salçası
3. 10 yemek kaşığı un
4. Yarım çay bardağı sıvıyağ
5. 1 tatlı kaşığı tuz
6. 1 tatlı kaşığı karabiber
7. 8 su bardağı su
Hazırlanışı :
Öncelikle tavuk göğsünü 8 su bardağı suda haşlayarak pişiriyoruz. Haşlanan tavuk göğsünü sudan alarak küçük küpler halinde doğruyoruz. Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırıp içine unu ekliyoruz. Unun kokusu gidene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kavrulan una salçamızıda ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra, tavuk suyunu yavaş yavaş tencereye ekleriz. Çorbamız topaklanmasın diye çırpma teliyle hızlıca karıştırırız. Pürüzsüz bir hal alınca çorba suyumuz, önceden küp küp doğradığımız tavuk göğsümüzüde ekleriz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dk yine karıştırarak pişirmeye devam edip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder