Malzemeler :
1. 1 kase yoğurt
2. 1 adet yumurta
3. 3 yemek kaşığı un
4. 8 su bardağı su
5. 1 adet tavuk göğsü
6. 4-5 diş sarımsak
7. 2 yemek kaşığı limon suyu
8. 1 tatlı kaşığı tuz
9. 1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü 8 su bardağı suda haşlıyoruz. Haşlanan tavuk göğsünü sudan alıp küçük küpler halinde doğruyoruz. Yoğurdu ve yumurtayı çırpıyoruz. Unu da ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kaynayan tavuk suyuna bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca tavukları ilave ediyoruz. Sarımsakları soyup, rendeleyip kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz. Tuz, limon suyu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder