- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon
Tarifi :
İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir küçük tencereye su ve şekeri alıp üzerine limonu sıkalım. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatarak altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.
Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Bir tepsiye yağlı kağıt serelim ve hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim. Aynı işlemi bütün hamura yapalım. 200 derecede 10 dakika pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralım. Üzerlerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek serviz edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder