Güveç Tarifi

Malzemeler :

700 g kuzu kuşbaşı
200 g kuyruk yağı
1 kg patlıcan
750 g domates
8-10 adet sivri biber
8 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz


Tarifi :


Öncelikle kuyruk yağlarını minik minik doğrayıp güvecin dibine yerleştirelim. Üzerine etleri koyalım. Ardından küp küp doğradığınız patlıcanları etlerin üzerine koyalım. Arpacık soğanları da bütün bir şekilde, irice doğradığınız sarımsaklarla birlikte patlıcanların üzerine koyalım. Sonra orta büyüklükte doğradığınız biberleri koyalım. Ayrı bir kapta küçük küçük doğradığınız domateslerle biber salçası ve baharatları üstün körü karıştırıp güvecin en üstüne koyalım. Yarım su bardağı suyu ve sonra yarım çay bardağı kadar sıvı yağı üzerine gezdirdikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatalım. Biz odun ateşinde pişirelim. Ama aynı şekilde ocakta kaynattıktan sonra fırına verilip 180 derecede 1,5 saat pişirilebilir böyle de çok güzel oluyor. Yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri