Tuzlu kurabiye, özellikle sabah kahvaltıları için tercih edilen en hafif kurabiye tarifleri içinde yer alıyor. Tuzlu kurabiye, benim gibi sürekli kolay kurabiye tarifleri arayanlardansanız tam size göre bir tarif. Gün içinde çok fazla hamur işi lezzetler ile uğraşan biri olarak, tuzlu kurabiye kadar kısa sürede yapılan pratik kurabiye, hatta az malzemesi ile ekonomik kurabiye tarifleri arasında yer aldığını söyleyebilirim. Tuzlu kurabiye, ağızda dağılan kurabiye sevenler için çok güzel bir kurabiye tarifi. Zira hafif kıvamı ile ağızda dağılan nefis bir kurabiye çıkıyor ortaya. Ben kurabiye hamuru hazırlarken ağızda dağılması için genelde toz şeker yerine pudra şekeri kullanırım. Evde pudra şekeri varsa mutlaka sizde kullanın. Zira hem pudra şekeri kurabiye içinde çok güzel kokuyor hem de ağızda dağılmasını sağlıyor.
Malzemeler :
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Sirke
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Fincan Pudra Şekeri
1 Paket Margarin
Aldığı Kadar Un
Bir Miktar Çörek Otu
Tarifi :
Yumurtamızı hamuru yoğuracağımız kaba kırıyoruz sarısını kurabiyenin üzerine sürmek için bir kaseye ayırıyoruz,
yumurta akımızı ayırdıktan sonra pudra şekerini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz, karıştırma işlemi bittikten sonra 1 paket margarini, sirkeyi, sıvı yağı vetuz ilave ediyoruz azar azar un ilave ederek hamuru yoğurma işlemine başlıyoruz, Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra tezgaha biraz un serpip hamurumuzu şekillenirmek üzere hazırlıyoruz, una buladığımız hamurumuzdan ceviz tanesi büyüklüğünde parçalar kopararak şekiller veriyoruz,
Fırın Tepsimize Dizdiğimiz Kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürüyoruz,
daha sonra üzerine çörek otu serpiyoruz ( siz dilerseniz susamda serpe bilirsiniz ) çörek otu serptiğimiz kurabiyelerimizi 180 derece önceden ısıttığımız fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Tarifin Videosunu İzlemek için Tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder