Çikolatalı pasta tarifi
Malzemeler :
- 6 Adet Yumurta
- 200 Gr Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 100 Gr Su
- 20 Gr Kakao
- 280 Gr Un
Pasta Kekinin Yapılışı (Videolu Anlatım için videoyu izleyin)
Çikolatalı pasta kekinin hamuru için, daha önceden hazırlanan un kaba konulur, ardından yumurtalar kırılarak üstüne dökülür. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.
Üzerine su ve şeker eklenir. Üzerine kakao serpilir. Son olarak da kabartma tozu eklenir ve karışım hazırlanır. Karışım artık çırpma kabına girecek kıvama gelmiştir. 15 dakika boyunca orta hızda çırpma kabında çırpılır.
Çırpılan hamur, önceden yağlanmış olan kaba dökülür. Ardından 180 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında, 40-45 dakika boyunca pişirmeye bırakılır.
Pastanın Yapılışı (Videolu Anlatım için videoyu izleyin)
Fırından çıkartılmış olan kek, üç eşit parçaya bölünür. Ardından kesilen parçaların bir tarafları sütle ıslatılır. Yaz aylarında bu pastayı yaparken çok dikkatli olunması gerekir, çünkü sıcaklardan dolayı çikolata hemen erimeye başlar.
Bir spatula yardımıyla, kek dilimlerine çikolata sürülür. Önceden ayrılmış olan antep fıstığı da aralara serpilir. Ardından çikolata sürülmüş bir başka dilim, üzerine yerleştirilir. Ara ara kenarları spatula yardımıyla düzenlemek gerekir. Aynı işlemler bu kata da uygulanır.
Hazırlanan pasta buzdolabına konur. Buzdolabında yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra, tekrar ikinci katına geçilir. Bir kat daha krema dökülerek işlem tamamlanır. Sürülen ikinci kat, bu pastanın daha sert olmasını sağlayacaktır. Bu hazırlanan pasta buzdolabına konur.
İki kat çikolata sosuyla sıvanmış pastayı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Fındık, fıstık rendeleyebilirsiniz ya da sade olarak da tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder