Düğün Çorbası

Malzemeler :
1. 350 gram kuzu eti
2. 2 yemek kaşığı tereyağ
3. 1 adet limon
4. 1 tatlı kaşığı tuz
5. 1 çay kaşığı pul biber

Terbiyesi İçin :
1. 3 yemek kaşığı yoğurt
2. 2 yemek kaşığı un
3. 1 adet yumurta

Hazırlanışı :
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli et ise haşladıktan sonra kemiklerinden ayırıp ufak ufak doğrayalım. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Yoğurt,un ve yumurtayı çırpalım. Hazırladığımız terbiyeyi et suyuna karıştırarak ekleyelim. Etleri de ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Tereyağ da kızarttığımız pul biberi üzerine gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri