Malzemeler :
1. 350 gram kuzu eti
2. 2 yemek kaşığı tereyağ
3. 1 adet limon
4. 1 tatlı kaşığı tuz
5. 1 çay kaşığı pul biber
Terbiyesi İçin :
1. 3 yemek kaşığı yoğurt
2. 2 yemek kaşığı un
3. 1 adet yumurta
Hazırlanışı :
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli et ise haşladıktan sonra kemiklerinden ayırıp ufak ufak doğrayalım. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Yoğurt,un ve yumurtayı çırpalım. Hazırladığımız terbiyeyi et suyuna karıştırarak ekleyelim. Etleri de ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Tereyağ da kızarttığımız pul biberi üzerine gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder