- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 litre su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Pirinci yıkayıp 2 litre suda haşlıyoruz. Un, yumurta ve yoğurdu çırpıp kaynayan pirince karıştırarak ilave ediyoruz. Pirinçler uzayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağ da salça, nane ve pul biberi kavurup tencereye ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Tuzu istediğiniz zaman ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ramazan ayında harika olur ellerinizi sağlık
YanıtlaSilevet tam ramazan ayında içebileceğimiz bir tarif yorumunuz için teşekkür ederim
Sil