- 2 Tane Patlıcan
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- Yarım Kilo Kuzu Kuşbaşı
- 8 Diş Sarımsak
- 4 Adet Sivri Biber
- 1 Tane Domates
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Çorba Kaşığı Dal Sumak
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yağı Eti Tencereye Koyup Yüksek ısıda kavuralım. Kavrulmuş olan etlerimizee, Salçayı sarımsakları ve 2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Sumağı bir kaseye koyalım üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edelim. Pişmiş olan etimize doğradığımız sebzeleri, nohudu, tuzu ve süzülmüş sumak suyunu ilave edip kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakalım. Afiyet Olsun
Püf Noktası : Yemeğimizde Mutlaka Sumak Bulunması Gerekmekte Dal Sumak Bulamazsanız Sumak Tozu veya Sumak Ekşisi Kullanabilirsiniz.
Facebook ta Duygu Ustayı Takip Etmek İçin Lutfen Linke Tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder