- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 1 fincan bezelye
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım demet dere otu
- Yarım demet maydanoz
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
öncelikle tüm sebzeler zar şeklinde doğranır. Sıvı yağda önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sırasıyla havuç, patates ve kabağı da ekleyerek 5 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bezelyeleri ekleyip unu da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Unun kokusu gidene kadar birkaç dakika daha kavuruyoruz. İki bardak soğuk su ve sütü ekleyip kaynatıyoruz. Kıvamının koyu olduğunu düşünürseniz sıcak su ilavesiyle ayarlayabilirsiniz. Sebzeler pişince tuzunu da ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Son olarak ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz.
Not : Sebze çorbamıza dilersek mevsimine göre ; taze fasulye, pırasa, ıspanak yaprağı ve kerevizde kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder