Malzemeler :
- 1 kg pırasa
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Pırasa çok ince doğranır ve pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra süzüp iyice sıkılır. Su kalmaması sağlanır. İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. 1 - 2 saat buzdolabında kalırsa daha kolay şekil alır. Sonra elimizde ızgara köfte şekli verilir. Köfteler bitince yumurtalar çırpılır. Önce yumurtaya, sonra una buladığımız köfteleri yağda kızartırız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder