Revani

Malzemeler :

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için :

  • 3 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • Üzeri için hindistan cevizi
Hazırlanışı :
İlk olarak şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Önce yumurta ve şeker olmak üzere kek malzemeleri güzelce çırpılır. En son un vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve güzelce karıştırılır. Fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlenir. Üzerine soğumuş şerbet dökülür. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edilir. Hindistan cevizi sevmiyorsak kullanmayabiliriz. Şerbet mutlaka soğuk olmalıdır aksi durumda kekimiz hamur olur. Afiyet olsun.


Facwbook ta Takip Etmek için Tıklayın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Leziz Yemek Tarifleri | leziz yemek tarifleri
Copyright © 2013. Leziz Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Leziz Yemek Tarifleri